Poradna DEWALT DE0240 , 24V Ni-Mh 3000mAh

Autor: | Vloženo: 25.11.2010 000 11:30 | Témata: Poradna DEWALT DE0240 , 24V Ni-Mh 3000mAh

Rozdíl mezi baterií NiMH a NiCd

  • 25. listopadu 2010 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Dobrý den,

    Rozdíl je v chemickém složení akumulátoru. Ni-MH (Nikl Metal Hydryd) jsou rozšířenější, ale technologie Ni-Cd (Nikl-kadmiový akumulátor, zkráceně NiCd, je druh galvanického článku. Vyrábí se jednak se zaplavenými elektrodami a kapalným elektrolytem (velké staniční baterie) a jednak jako hermetizovaný (akumulátory do přístrojů jako jsou akumulátorové vrtačky..)
    Mezi jeho výhody patří, že mu nevadí skladování ve vybitém stavu a s tím související odolnost vůči hlubokému vybití. Určitou nevýhodou ve srovnání s NiMH a Li-ion akmulátory je jeho relativně nižší měrná kapacita.)) je v použití v aku nářadí vhodnější. Použité články jsou "tvrdší" a tím i lépe snášejí zatížení, které je od nich požadováno. Pokud mohu doporučit, vyberte raději technologii akumulátoru Ni-Cd. Ovšem pozor, musíte mít nabíječku, která dokáže akumulátor Ni-Cd nabíjet.

    Výhody Ni-Cd akumulátorů:

    * Odolnější proti přebíjení a podvybití.
    * Delší životnost, robustnější.
    * Možnost nabíjet vyššími proudy
    * Mohou být skladovány vybité.
    * Pracují dobře i za nízkých teplot (při vybití olověného akumulátoru poklesne hustota kyseliny a může dojít k zamrznutí a poškození)
    * Elektrolyt nepůsobí tak korozivně, jako kyselina sírová v olověných akumulátorech, protože aerosol KOH reaguje se vzdušným CO2 na uhličitan.

    Věříme, že Vám toto vysvětlení stačí.
    Bohužel je v současné době nemáme skladem. viz:

    http://www.avacom.cz...

    Team AVACOM.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (6)
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.